fredag 3. mai 2013

Meny uke 18

Etter en lang vinter med mange slitsomme døgnvakter er det på tide å skrive litt her igjen. Starter forsiktig med en middagsrapport for uka vi er inne i nå.

Mandag: Ovnsbakt hel kylling med potetbåter
Tirsdag: Grillpremiere med bratwurst og hjemmelaget potetsalat
Onsdag: Risgryte *
Torsdag: Røkt ørret med hjemmelaget potetsalat
Fredag: Svinefilét med kokte poteter, ertestuing og brun saus
Lørdag: Svinefilét rester
Søndag: Stekt hvit fisk *

Dager merket med * er Glenn på jobben og spiser der, mens Leelene spiser hjemme alene.

Tirdag grillet vi fordi det var Valborgdagen i Sverige, det er en slags tidlig St. Hans hvor man fyrer opp et stort bål på en offentlig plass, synger vårsanger og griller. Dagen er til minne om Valborg, en nonne som ble helgen i år 870 og som senere ble forbundet med kampen mot hekser. Å tenne bål i middelalderen på denne dagen, den siste dagen i april, skulle beskytte mot hekser. Valborgdagen er en rød dag i Sverige, og det er faktisk lov med både kinaputter og fyrverkeri den dagen. Det var fortsatt litt kaldt, så vi grillet på balkongen men spiste maten inne.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar